Megafon.co

Megafon je multimedijalni internet portal koji pokriva teritoriju prvenstveno južne i jugoistočne, ali i Srbije u celini, kao i određenih ciljanih delova inostranstva. Portal predstavlja nepristrasan i nezavistan medij koji se bavi društvenim temama u formi video priloga, kratkih video klipova, autorskih tekstova, servisnih informacija, audio materijala i foto galerija. Pored samog portala bitan segment predstavljaju i oficijalne prezentacije na društvenim mrežama: Facebook, Instagram, YouTube i druge, čiji je cilj prezentacija i promocija sadržaja, kao i samog portala.

Obuhvata sve društvene oblasti koje se prezentuju publici u raznim formama: video, tekst, audio, foto. U okviru ove rubrike prezentuju se priče od javnog značaja, sa ozbiljnim, objektivnim osvrtom na probleme, aktuelne teme, događaje i ličnosti.

Kratki video klipovi koji kroz edukativni sadržaj govore o lokacijama, predmetima i ličnostima, delovima kulturnog i istorijskog nasleđa, kao i o turističkim mestima i atrakcijama.

Video forma koja na principu “uradi sam” posetiocima na zanimljiv način približava savete koje mogu primeniti kod kuće. Saveti se odnose na sferu lepote, zdravlja, kulinarstva, zanatskih trikova i različitih domaćih radinosti.

Posetioci portala mogu se informisati o brojnim temama putem sadržaja koji je podeljen na sedam rubrika.

Blog uspešnih i poznatih profesionalaca, kao i drugih pojedinaca, koji na kretivan, mudar i originalan način pišu o aktuelnim i zanimljivim temama iz svih društvenih oblasti.

Vesti i izveštaji o dnevnim aktuelnostima, kao i servisne informacije iz grada i šire.

Foto galerija radova naših poznatih fotoreportera, ali i novinara koji beleže različite trenutke svog rada na terenu i na taj način dokumentuju događaje koji nas okružuju.

Posebnu pažnju Megafon pruža kulturi, kao jednoj od najznačajnijih oblasti u razvoju društva. U tom cilju, rubrika o kulturi je podignuta na viši nivo, pridruživši Megafonu postojeći portal posvećen kulturi pod nazivom kultURA!

Posetiocima su u svakom trenutku dostupne informacije o dešavanjima iz oblasti kulture, a detalje saznaju kroz intervjue, reportaže i serijale tekstova na aktuelne teme. Portal kroz rubriku Prezentacije promoviše i informiše kako o radu već poznatih, tako i mladih, neafirmisanih umetničkih sastava, izvođača i samostalnih umetnika iz Srbije. Pored toga, posetiocima su detaljno predstavljene sve institucije i organizacije kulture, kao i festivali u Nišu i širom Srbije, kroz rubrike Institucije i Festivali. Edukativni karakter portala ogleda se u mogućnosti proširivanja i sticanja znanja o istoriji i teoriji raznih oblasti umetnosti (muzika, likovna umetnost i dr.) kroz stručne tekstove i radove, kao i kroz anegdote i zanimljivosti. Širi aspekt kulture sagledan je u rubrici Stil u kojem se povezuju različite oblasti života sa umetnošću, dok je rubrika Zabava namenjena uglavnom savremenoj umetnosti (elektronska muzika, pop kultura itd.). 

kultURA! neformalno postoji od 2012. godine i predstavlja kvalitetan i moderan portal čiji je cilј promocija umetnosti kao i institucija i organizacija kulture u gradu Nišu, ali i južnoj i jugoisutočnoj Srbiji, na kome se može naći veliki broj stručnih tekstova iz raznih oblasti umetnosti, kao i lako dostupne informacije o najnovijim dešavanjima iz kulture u Nišu i okolini.

Sadržaj kreiraju diplomirani novinari koji su svoje dugogodišnje iskustvo sticali na medijima sa nacionalnom frekvencijom – TV Prva, RTV B92, TV Pink, RTV Vojvodina, kao i na većini regionalnih i lokalnih medija poput City radija, TV5, TV Zona, RTV Belle amie, Media centra i drugih, kao i volonteri, studenti Žurnalizma na Filozofskom fakultetu u Nišu.

Shopping Basket