IMG_2609-1

Nagrada novinaru Megafona

Prilog Sonje Urošević, novinara i glavnog i odgovornog urednika portala Megafon, proglašen je najboljim u kategoriji “Rodna ravnopravnost i ljudska prava na lokalnom nivou” u okviru petog medijskog konkursa Stalne konferencije gradova i opština (SKGO) “Drugačije od drugih”.

Prilog Sonje Urošević pod nazivom “Penzioneri i moderne tehnologije” koji možete pogledati OVDE, govori o dobroj praksi lokalne samouprave u ostvarivanju ljudskih prava, a predstavnici SKGO raspisivanjem konkursa želeli su da naglase važnost i ulogu lokalnih vlasti u različitim oblastima, među kojima su i zaštita životne sredine, unapređenje poslovne klime, evropske integracije i prevencija i upravljanje vanrednim situacijama.

Konkurs je za novinare lokalnih, regionalnih i nacionalnih medija bio otvoren od 1. aprila do 15. oktobra ove godine, a organizovan je u okviru programa „Podrška lokalnim samoupravama u Srbiji na putu ka EU – Druga faza”, koji finansira Vlada Švedske.

Odluku o pobednicima konkursa doneo je stručni žiri u sastavu: Nada Gogić, Suzana Trninić, Zoran Baranac, Veselin Simonović, Ivan Cvejić i Zoran Sekulić.

Dodelu nagrada pogledajte OVDE.

Comments are closed.