Projekat „Pantelejskim stazama“ prikazao je, kako kvalitetan edukativni sadržaj o značajnim lokacijama sa teritorije GO Pantelej, tako i slike mesta za odmor, rekreaciju, druženje, a koja imaju bogatu istoriju i kulturni značaj za zajednicu. Ovaj projekat Udruženja Marker podržan je od strane GO Pantelej u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja u 2017. godini.

Zbog ubrzanog tempa života, nezdravih životnih navika, modernizacije društva koja često za posledicu ima otuđenost i neaktivnost, deca, mladi, ali i njihovi roditelјi zaboravlјaju na značaj prirodnog okruženja i fizičke aktivnosti za psihičko i fizičko zdravlјe lјudi. Takođe, u krizi je duhovni razvoj čoveka, jer današnjica nameće sadržaje koji su često štetni ili beskorisni i ni na koji način ne doprinose intelektualnom i duhovnom razvoju.

Prilozi “MISTIČNA CERJANKA”, “TRI IMENA – JEDNA CRKVA”, “SPOMENIK TRAGEDIJE I HEROJSTVA” i “NASELJE NA NEKROPOLI”, nastali u okviru projekta “Pantelejskim stazama” objavljeni su u rubrici videopedia na portalu Megafon i ostvarili su cilj da putem digitalnih platformi, kroz reportaže o značajnim i zanimlјivim lokacijama sa teritorije Gradske opštine Pantelej, korisnici interneta mogu da se upoznaju sa bogatom istorijom, turističkim potencijalima i drugim važnim podacima o pomenutim mestima. Internet je danas glavno mesto za informisanje kako mlađih, tako i onih starijih. Kroz zanimlјive priče u okviru projekta „Pantelejskim stazama“, čitaoci portala Megafon i svi ostali korisnici interneta su putem društvenih mreža i Jutjuba dobili korisne predloge mesta za odmor, rekreaciju, druženje, istraživanje i obogaćivanje svog znanja o kulturi i istoriji Niša.

MISTICNA CERJANKA

Prilog “Mistična Cerjanka” na Megafon portalu pogledajte OVDE

TRI IMENA – JEDNA CRKVA

Prilog “Tri imena – jedna crkva” na Megafon portalu pogledajte OVDE

SPOMENIK TRAGEDIJE I HEROJSTVA

Prilog “Spomenik tragedije i herojstva” na Megafon portalu pogledajte OVDE

NASELJE NA NEKROPOLI

Prilog “Naselje na nekropoli” na Megafon portalu pogledajte OVDE